Catrin Eggers

AD LIB Konsult

Mirakel Nu - Ett välgörenhetsevent 2016

 

 

Orsaken till varför vissa drabbas av nervsjukdomen ALS är inte fastställd och det finns inget botemedel idag men teorierna är många. Vissa som drabbas är högpresterande, har välskötta kroppar och höga krav på sig själva. Kan det i sig vara en orsak? Vi kommer att fråga forskarna och andra intressanta talare under eventet.

 

Mirakel Nu kommer att innehålla en blandning av workshops och artister när eventet går av stapeln i Stockholm under 2016.

 

 

Initiativtagaren är socionomen Catrin Eggers vars dotter, skådespelaren Maria Eggers drabbats av ALS. Finansieringen av eventet kommet att bestå av sponsorer och stipendier.

 

Skådespelaren Maria Eggers som drabbats av ALS vars kamp mot sjukdomen speglas i dokumentären ”Aldrig slägga taget” finns tillgängligt på ur.se.

 

Skådespelaren Per Eggers är konferencier.

Bakgrund

ALS, amyotrofisk lateral skleros är en nervsjukdom som beror på att de nervceller i hjärnan och ryggmärgen som styr musklerna förtvinar vilket leder till förlamning. I Sverige drabbas cirka 200 personer om året av sjukdomen som ännu inte har något botemedel. ALS har blivit känd genom ”Ice Bucket Challenge” där man utmanar tre personer att hälla iskallt vatten över sitt huvud. Kampanjen startade för att öka medvetandet om sjukdomen och för att samla in pengar till forskning. ALS är även känt internationellt genom den kända vetenskapsmannen och författaren Stephen Hawking som drabbades av ALS under sin tid på universitetet, men lever än idag, rullstolsbunden, 50 år senare.

 

Syftet med eventet ”Mirakel Nu” är att öka medvetenheten om ALS och samla in pengar till forskning för att snabba på processen att få fram det efterlängtande botemedlet.

Skådespelaren Per Eggers är konferencier. Eventet kommer att bestå av två delar, dag och kväll. Under dagen kommer det finnas både seminarier och workshops. Kvällens show kommer att vara fylld med framträdande artister och inslag med inspirerande talare och skådespelaren Per Eggers som konferencier.

 

 

Mål

Projektets mål

Att sätta upp ett välgörenhetsevent om ALS, öka medvetenheten om ALS och samla in pengar till forskning.

 

Effektmål

Projektets förväntade effekter är att öka medvetenheten om sjukdomen ALS och få in pengar till forskning i ett långsiktigt perspektiv vilket i sin tur kan leda till framtagning av ett botemedel och förståelse för varför vissa drabbas av ALS. Ett annat effektmål är kompetensutveckling vilket i sin tur kan öka livskvaliteten för drabbade.

 

Publik/besökare

Publiken är riktad till den som drabbats av någon sjukdom, anhöriga till personer med sjukdom, personer som arbetar inom vård eller liknande, coacher, personliga tränare, massörer, dietister, idrottare, högpresterande och till vem som helst som antingen gillar de artister som uppträder eller vill lära sig mer om ämnena som eventet tar upp.

 

De som lider av en sjukdom eller de som är anhöriga har ofta behov av mer kunskap om vilken hjälp de kan få och vad som kan göras när någon blir sjuk. De önskar kunskap om sjukdomen ALS för att minska sin egen oro. De vill veta hur deras egen situation och hälsa kan förbättras. De önskar att eventet medvetandegör kunskap och information och samtidigt visar bra artister och framträdande. Kan högpresterande leda till sjukdom och hur undviks sjukdom?

 

 

Det vi kan erbjuda er

 

Sponsringsvärde

Sponsrar ni eventet med 100 000 kr eller mer får ni er företagslogga stort upptryckt vid scenen, vid entrén och hall och i dagspress i anslutning till eventet. Ni får också tillgång till att hämta ut 10 stycken fribiljetter till eventet där fördrink ingår.

 

Sponsrar ni eventet med 50 000 kr får ni er företagslogga upptryckt vid scenen i lämplig storlek, vid entrén och i dagspress i anslutning till eventet.

 

Sponsrar ni eventet med 20 000 kr får ni en er företagslogga upptryckt vid scenen, vid entrén och hall och i dagspress i anslutning till eventet.

 

Sponsrar ni eventet med 10 000 kr får ni er företagslogga upptryckt vid entrén och hall och i dagspress i anslutning till eventet.

 

Sponsrar ni eventet med 5 000 kr får ni er företagslogga upptryckt vid entrén och i dagspress i anslutning till eventet.

 

För frågor om sponsring, vanligen kontakta arrangörerna för Mirakel Nu.

 

Sponsorer får också

-Sponsorer får annons i tryckmaterial i samban med eventet.

-Sponsorer är välkomna att ställa ut egen monter av sitt företag i hall eller i entré under eventet.

-Under eventet kommer alla sponsorers företagsnamn läsa upp från scenen.

-Arrangörerna tar emot reklamartiklar från alla sponsorer som placeras ut i entré och hall efter önskemål.

 

För att kunna genomföra projektet behövs en summa på 895 000 kr till löner, annonser, flygblad och TV reklam etc.

 

 

Bankgiro

För att sponsra eventet Mirakel Nu, vänligen använd Mirakel Nu bankgiro 630-0057.

Glöm inte att skriv ert företagsnamn i samband med insättning.

 

Vi tackar för er gåva och hoppas att vi ses på eventet Mirakel Nu

 

 

Övrig information

 

Orsak till sjukdomen

Det finns många teorier om orsaken skriver Socialstyrelsen, med följande text till möjliga orsaker: “Virusinfektion, överreaktion av immunsystemet, överaktivitet av signalsubstansen glutamat, elektriska stötar, tidigare slag mot skallbenet, förgiftningar orsakade av exempelvis tungmetaller eller ämnen från blågrönalger och brist på spårämnen eller vitamin B12 eller vitamin E har diskuterats som orsak. Ingen sådan enskild miljöfaktor har dock kunnat bekräftas”. Samtidigt har forskare i Umeå kommit fram till att du behöver ha flera x-kromosomer i en gen för att sjukdomen skall få fäste. ALS kan vara ärftlig men den bryter inte alltid ut.

 

Källa

Socialstyrelsen

 

Länkar, bloggar och privata sajter

 

Maria Eggers

 

Marias Eggers kamp mot sjukdomen ALS finns i dokumentären ”Aldrig släppa taget på UR, trailer ”Aldrig släppa taget”:

 

I Malou efter 10 berättar Suzanna Osten, kulturambassadör om Marias kamp, 46 minuter in i programmet, den 20 mars 2015:

 

Maria Eggers blogg

www.mariafria.blogspot.com

 

 

 

Stephen Hawking

 

Stephen Hawkings öde dramatiseras i bioaktuella och prisbelönta filmen ”The Theory of Everything”. Eddie Redmayne vann Oscar för bästa manliga huvudroll i filmen.

 

Stephen Hawkings hemsida (engelska)

www.hawking.org.uk

 

 

 

 

 

 

Kontakta mig

C. Eggers Insamlingsstiftelse för ALS

Bakom projektet står den nystartade stiftelsen ”C.Eggers Insamlingsstiftelse för ALS” som har till syfte att öka medvetenheten om sjukdomen ALS. Stiftelsen vill samla in pengar till aktiviteter som ökar medvetenheten om ALS och där med ökar intresset av att samla in pengar till forskning av ALS.

Maria Eggers i media

 

2015 05 15

-Här får svårt sjuka Maria sin dröm uppfylld /Aftonbladet

 

 

2015 05 14

Dancing on the Ringur III

Maria Eggers roll i en uppsättning på Gotland

 

 

2015 03 30

Suzanna Osten, kulturambassadör berättar om Marias kamp, 45 minuter in i programmet /Malou efter 10

Sponsra ALS Event

 

Välkomna att sponsra vårt event om ALS Mirakel Nu, läs projektbeskrivningen och lämna ert bidrag till bankgiro 630-0057. I utbyte får ni ställa ut ert företag i lokalen, på vilket sätt ni önskar.

 

Ni kommer att bli upplysta från scenen.

 

 

Biljetter Eventet Mirakel Nu